• SARS-CoV-2-Arbeitsschutzregel
  • 2G-Regel
  • Nur auf Termin

(Magyarul) A Windows szolgáltatásainak be - és kikapcsolása

Néhány Windows programot és szolgáltatást, például az Internet Information Services szolgáltatást be kell kapcsolni ahhoz, hogy használható legyen. Más szolgáltatások alapértelmezés szerint be vannak kapcsolva, de bármikor kikapcsolhatók, ha nincs rájuk szükség. A Windows korábbi verzióiban a szolgáltatások kikapcsolásához el kellett azokat távolítani a számítógéprol. A Windows ezen verziójában a szolgáltatások a merevlemezen maradnak, így késobb szükség esetén bekapcsolhatók. Egy szolgáltatás kikapcsolása után a szolgáltatás a számítógépen marad, így nem csökken a Windows szolgáltatások által használt lemezterület.

1.Kattintson a Start gombra, itt pedig Vezérlőpult, majd a Programok elemre, végül kattintson a Windows-szolgáltatások be-és kikapcsolása parancsra. Amennyiben a rendszer rendszergazda jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy hagyja jóvá a műveletet.

2.Windows-szolgáltatás bekapcsolásához jelölje be a szolgáltatás melletti jelölőnégyzetet. Windows-szolgáltatás kikapcsolásához törölje a jelölőnégyzet jelölését.

3.Kattintson az OK gombra. Néhány Windows-szolgáltatás mappákban csoportosítva található, egyes mappák pedig tartalmazhatnak almappákat további szolgáltatásokkal. Ha egy jelölőnégyzet részben van bejelölve vagy sötéten jelenik meg, akkor a mappán belül néhány elem be van kapcsolva, néhány pedig kikapcsolt. A mappában található fájlok megtekintéséhez kattintson duplán a mappára.


«   »

Kommentar hinzufügen

Kommentare

Es gibt noch keine Kommentare.