• SARS-CoV-2-Arbeitsschutzregel
 • 2G-Regel
 • Nur auf Termin

A TPM 2.0 engedélyezése a számítógépen

1. lehetőség: A Windows biztonság használata

 1. Az Gépház > biztonsági & biztonsági > Windows biztonság >futtatása

  1. Ha ezen a képernyőn nem látható a Security processor (Biztonság processzor) szakasz, előfordulhat, hogy a számítógépe TPM-címe le van tiltva. További információt a TPM engedélyezése, illetve a PC gyártójának támogatási webhelyén található útmutatásért. a TPM engedélyezéséhez. Ha engedélyezni tudja a TPM-et, a következő lépéssel ellenőrizze, hogy a TPM 2.0-s lesz-e.

  2. Ha a Security processor details (Biztonsági processzor részletei) lehetőséget látja a Security processor (Biztonsági processzor) mezőben, jelölje ki, és ellenőrizze, hogy a Specification verziója 2.0-s-e. Ha a kisebb mint 2.0, az eszköz nem felel meg a 11 Windows követelményeinek.

2. lehetőség: A Microsoft Management Console használata

 1. Nyomja le a [Windows billentyű] + R billentyűkombinációt, vagy válassza a Futtatás > gombot.

 2. Írja be a "tpm.msc" (ne használjon idézőjeleket) parancsot, és válassza az OK gombot.

  1. Ha egy "A kompatibilis TPM nem található" üzenet jelenik meg, előfordulhat, hogy a PC-n le van tiltva egy TPM. A TPM engedélyezésére vonatkozó utasításokat A TPM engedélyezése, illetve a PC gyártójának támogatási webhelyén ellenőrizheti. Ha engedélyezni szeretné a TPM-et, a következő lépéssel ellenőrizze, hogy a TPM 2.0 az-e.

  2. Ha megjelenik egy üzenet, amely megerősíti, hogy a TPM készen áll a használatra, ellenőrizze, hogy a Specifikáció verziója a TPM gyártói adatai között 2.0-s-e. Ha az eszköz kisebb, mint 2,0, akkor nem felel meg a 11-es Windows követelményeknek.

 

A TPM engedélyezése

Ha engedélyeznie kell a TPM-et, ezeket a beállításokat az UEFI BIOS (PC firmware) kezeli, és az eszköztől függően változnak. Ezeket a beállításokat a következő menüpont kiválasztásával érheti el: Beállítások > Frissítés és biztonság > Helyreállítás > Újraindítás most.

A következő képernyőn válassza a Hibaelhárítás > Speciális beállítások > UEFI firmware beállítások > Újraindítás lehetőséget. 

a módosítások elvégzéséhez. Ezek a beállítások néha az UEFI BIOS Advanced, Security vagy Trusted Computing nevű almenüjében találhatók. A TPM engedélyezésére szolgáló opció neve lehet Security Device, Security Device Support, TPM State, AMD fTPM Switch, AMD PSP fTPM, Intel PTT vagy Intel Platform Trust Technology.


« 

Kommentar hinzufügen

Kommentare

Es gibt noch keine Kommentare.